Doortje

Mijn eerste kennismaking met yoga was in 1974. Deze yoga maakte een onuitwisbare indruk. Het was het begin van een boeiende reis langs vele vormen van yoga en andere spirituele bewegingsvormen, waarbij met iedere leraar en alle ervaringen, mijn kennis zich heeft verdiept en verrijkt.


2023 6-daagse cursus Bu Ming bij de Oxrider academy


2020 Licentie-certificaat TCT Chi Kung Docent TCG 

Lidmaatschapsnummer: 301119057


Sung Tao Tai Chi Tao

2018-2020; Sung Tao; opleiding voor Chi Kung Docent in Traditionel Chinese Geneeskunde.


AOT

In 2010 heb ik de opleiding Adem- en Ontspanningstraining, methode Dixhoorn afgerond. 

Ik heb een paar jaar als therapeut gewerkt en nu begeleid ik mensen met spanningsklachte nog incidenteel waarbij ik gebruik maak van verschillende disciplines. 


Tai chi en qigong

Vanaf 1985 beoefen ik Tai Chi en van 1997-2001 heb ik bij Qing Bai in Amersfoort een opleiding Traditionele Chinese Medicijnen gevolgd.

In 2005 heb ik de lerarenbijscholing Wudang qigong en Zhuang gong gevolgd bij Sifu Fei Baonong. Jaarlijks volg ik nog minstens één bijscholing yoga of Tai Chi.


Yoga

In 1977 en 1979 heb ik een yoga- en meditatietraining gevolgd in Thiruvannamalai in India en in 1981 de Saswitha lerarenopleiding voor yogadocent in Rotterdam.


Het laten stromen van de energie is een steeds terugkerend element in onze lessen. Hierbij gaat het vooral om het ervaren en beïnvloeden van de qi en de toepassingen in het dagelijks leven. Uiteraard volg ik jaarlijks bijscholingen in yoga en/of qigong.


Nancy